Водич за суви марамчиња

Во овој водич даваме повеќе информации за опсегот насуви марамчињана понуда и како тие можат да се користат.

Што се Суви марамчиња?
Сувите марамчиња се производи за чистење кои често се користат во здравствени средини како болници, расадници, домови за нега и други места каде што е важно да се одржуваат добри хигиенски стандарди.
Како што сугерира името,суви марамчињасе произведуваат без дополнителен раствор за чистење – за разлика од влажните марамчиња кои доаѓаат претходно заситени.
Различни видови суви марамчиња имаат различни својства, но сите тие имаат тенденција да бидат силни, меки и впиваат.Ова значи дека тие можат да се користат за низа различни намени, вклучувајќи сушење, бришење површини и многу повеќе.

Како да се користи Суви марамчиња?
Бидејќи не се претходно заситени со раствор за чистење, сувите марамчиња се неверојатно флексибилни, разновидни алатки за одржување на хигиенска, здрава средина.
Во сува состојба, тие можат да се користат за сушење на влажни неред.Крпите со впивливи влакна може да се користат и со различни формули за чистење за чистење на различни површини.

За еднократна употреба VS за повеќекратна употреба Суви марамчиња
Силните докази сугерираат дека контаминираната опрема и површини придонесуваат за пренос на патогени, кои можат брзо да се шират на ранливите пациенти.
Во минатото, нормално беше да се видат ткаенини за повеќекратна употреба кои се користат на болничките одделенија и во други здравствени средини.Овие суви ткаенини ќе се перат по секоја употреба, наводно за да се отстранат загадувачите и да се спречи инфекција.
Но, неодамнешните студии покажаа дека овие ткаенини за повеќекратна употреба може да бидат неефикасни и опасни.
Една студија покажа дека наместо да ги бришат бактериите, овие ткаенини за повеќекратна употреба всушност би можеле да ги шират.Други студии заклучија дека практиките за перење во здравството не се доволни за да се ослободат од загадувачите и дека памучните крпи не треба да се користат во здравствените средини бидејќи ја намалуваат ефикасноста на средствата за чистење средства за дезинфекција.
Доколку се користат правилно, сувите марамчиња за еднократна употреба се подобри во контролирањето на инфекцијата, бидејќи се фрлаат по секоја употреба.

Што се неткаени салфетки за здравствена заштита?
Неткаените марамчиња се марамчиња произведени од влакна кои се споени заедно механички, термички или хемиски, наместо од влакна кои се ткаени заедно.
Плетените или плетените ткаенини беа норма во индустријата.Овие ткаенини беа силни и впиваа, но ткаените врски создадоа безбедни простори за демнат бактерии.
Неткаените марамчиња имаат голем број на предности во однос на ткаените марамчиња.Покрај тоа што се економични, повеќето неткаени марамчиња се исто така многу впиваат, силни и слабо влакненца.
Неткаените здравствени марамчиња обезбедуваат перформанси и чувство на текстилен фланелен, со хигиенските придобивки од марамчињата за еднократна употреба со високи перформанси.

За повеќе информации, Ве молиме јавете се: 0086-18267190764


Време на објавување: 24 август 2022 година